pondělí 22. září 2014

Tropická Zoo Randers

Tropická Zoo, druhá nejvýznamnější atrakce Randers (hned po kopii domu Elvise Presleyho...ano, spojitost Elvise s tímhle městem je pro mě stejnou záhadou jako místní zvyk stavět tak divně nízké a široké domy).
 Pýcha města Randers;-) Sídlo Elvise.
Disturbingly low house.












Zpátky ale k tropické zoo. Obyvatelé Randers tuhle zoo milují a jsou na ní právem pyšní. To chápu, nic lepšího tady stejně nenajdete a pokud potřebujete zabít nedělní odpoledne, je to ideální místo. Všechny opičky, netopýři, žraloci a krokodýli vesele poskakují všude kolem. Draví mravenci si razí svojí cestu podél zdi a když máte štěstí, do tašky vám skočí exotický pavouk, takže si domů nevědomky donesete nového chlupatého mazlíčka;-).

Navíc prostředí je autentické a do detailu promyšlené. Skládá se ze tří pavilonů a venkovní části, která je věnovaná Dánsku, takže venku najdete normální prase, kozy a ovce. V pavilonu střední a jižní Ameriky to už je ale zajímavější, narazíte tam na pozůstatky Májské kultury. V Asii je zase spousta vodních příšer a nejhrozivější je část s pavouky, hady a jinými brouky. Právě ze strachu, že si na kolej donesu nějaký nechtěný zvířátko (bohatě si vystačím s brouky, co se tu zabydleli ještě přede mnou...) jsem tam radši nešla. A taky proto, že se jednoduše bojím brouků... .





Žádné komentáře:

Okomentovat